Vær ingen hindring for Ekebergstafetten

Postet av Bækkelagets SK den 3. Mai 2016

Oppladningen til årets Ekebergstafett kom i år i form av snø, sludd og vintertemperaturer, og Yr meldte rekordnedbør. Det hindret imidlertid ikke hverken utøvere, foreldre, heiagjeng eller funksjonærer i å gjennomføre en knirkefri stafett med mange gode resultater

Gamle tradisjoner blir som nye

I år stilte 250 utøvere i alderen 7-16 år til start i Ekebergstafetten, en tradisjonsrik stafett fra 60-tallet som ble vekket til live igjen av ildsjeler i friidrettsgruppen i 2014. Stafetten har en unik løype gjennom skulpturparken og Ekebergskogen, og går i to ulike traseer for hhv. 7-10 og 11-16 år. I de tre årene den har vært arrangert har stafetten trukket lag fra hele Østlandsområdet, og ambisjonen er høy: Ekebergstafetten skal bli Oslos største barne- og ungdomsstafett.

Vakre omgivelser & topp stemning

Stafettens start- og målområde er Hestesletta, med fantastisk utsikt til fjord og sentrum. Om ikke løperne har tid til å beundre omgivelsene synes de likevel det er stor stas å løpe i Christian Ringnes' stolte park: - Det er gøy å løpe mellom trærne, og veldig fint å ha en sånn park like ved der vi bor, sier en av deltakerne fra BSK fornøyd etter endt løp.

I start- og målområdet var det god stemning tross høljregn fra start til slutt, godt hjulpet av drevne speaker Kim Nygård og listepop på høyttalerne. 40 fantastisk innsatsvillige funksjonærer sto for det praktiske fra tidlig morgen til etter at siste sperrebånd var ryddet, og varm kaffe, solbærtoddy, pølser og blide damer i kiosken hjalp på humøret. Alt i alt gikk stafetten knirkefritt for seg i sin tredje gjennomføring. Nå henger teltduker, bannere og målportal til tørk i garasjer og kjellere over hele Bekkelaget, for neste arrangement er Mailekene som går av stabelen søndag 8. mai på Sportsplassen.

Maistafett i 2017

Fridagene i mai er alltid en nøtt for friidrettssesongen, og i år var Ekebergstafetten flyttet to uker frem for å unngå pinse og 17. mai-helg. Dermed havnet vi på samme dag som Råskinnet/Råtassen som trekker mange av skilagene, noe som medførte litt færre deltakere enn tidligere. Neste år flyttes den tilbake der den hører hjemme, så hold av lørdag 13. mai 2017!


Rapport i Nordstrands Blad (trenger innlogging).


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline