- Planen er å styrke oss

Postet av Torbjørn Andersen den 8. Apr 2016

Ulf Andersson er trener for BSKs håndballdamer. Svensken har en plan for å gjenreise BSK som toppklubb igjen – selv om det ikke blir opprykk fra 2. divisjon denne sesongen.

Av Torbjørn Andersen (tekst og foto)

- Jeg er ikke fornøyd med at vi ikke klarer målsettingen vår som var å bli blant de tre beste lagene i 2. divisjon, sier Ulf Andersson før han entusiastisk snakker videre om veien tilbake til toppen av norsk håndball.

- Planen er å styrke oss og gjøre spillerstallen sterkere til neste sesong. Vi skal få de spillerne vi tror på, og som har vist sterk vilje og lojalitet ved å bli, til å si ja til fortsatt spill i Bækkelaget. Vi skal i tillegg få de spillerne som har vist stor utvikling til å bli videre i klubben, sier Ulf Andersson.Ønskeplan
Han har i tillegg en ønskeplan.

- Jeg hadde gjerne sett for meg en bredere tropp av seniorspillere med erfaring fra førstedivisjon eller spill høyere oppe. Først da kan vi ha et realistisk mål om opprykk, sier Andersson før han blir litt mer realistisk.

- Realistisk sett så kan vi beholde åtte-ti av de spillerne vi har i dag og spe på med yngre spillere og juniorspillere. Målet på sikt er å skape en toppklubb med våre egne spillere men det er nok på litt lengre sikt, sier Andersson.


Flere spillere har tatt steg
Han navngir spillere som Frøy Strøm og Elizabeth Collado som to av flere spillere som har tatt store steg denne sesongen.

- Det skyldes at de har fått mye spilletid hos oss og ikke vært nødt til å sitte på benken så mye, sier Andersson.

Han håper tilbudet om å få mer spilletid også kan bidra til å lokke flere seniorspillere til klubben.

- Det må være bedre både for deres egen utvikling at de får spille i 2. divisjon i stedet for å sitte på benken i Grundigligaen eller 1. divisjon, sier Andersson.


Rød Tråd-prosjekt
Han jobber med å skape et prosjekt med en «rød tråd i klubben» helt fra spillerne kommer inn som barn i Bækkelagets Sportsklub.

- Vi må forbedre forutsetningene for spillerne allerede fra 8-10 års alderen. Det er stort arbeid på dette området som vil bli i slutten av sesongen, sier Andersson.

Det handler blant annet om å forbedre fysikken til de ungdommene som kommer inn i klubben.

- Vi er på jakt etter typene som kan bli sterke, raske og ha god spenst. Utvikler spillerne disse ferdighetene i ung alder så kan de henge godt med når de kommer oppover og blir ungdomsspillere, sier Andersson.

Målet med «rød tråd-prosjektet» er å skape en toppklubb med spillere fra egne rekker - på lengre sikt.

- BSK er en toppklubb igjen når det langsiktige og kortsiktige målet går hånd i hånd. Vi kan bli en toppklubb igjen når alle fra 10 til 18 år står på samme side. Målsettingen er å skape en rød tråd gjennom hele klubben, sier Ulf Andersson.

NB! Bækkelaget møter Oppsal 2 i siste serierunde lørdag 9. april klokka 16.00 på bortebane i Linderud Idrettshall.

Sjekk: Tabell og resultater (Norges Håndballforbund)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline