Storspilte i Ungarn

Postet av Torbjørn Andersen den 4. Mai 2015

Kristian Sæverås fra BSK Håndball Elite spilte strålende da det norske U-landslaget (LM96) i håndball gjennomførte en flott turnering i Ungarn i helgen.

Av Torbjørn Andersen (tekst) og Paul Fekjær (foto)

- Det var veldig bra og en bra oppkjøring til VM. Formen er veldig bra og har holdt seg siden kvalifiseringskampene, sier Kristian Sæverås.Startet med Ungarn-tap
Norge startet turneringen med å tape 22-25 for Ungarn.

- Vi spiller veldig godt i forsvar gjennom hele kampen. Vi lå 6-0 i forsvar hele tiden og Kristian Sæverås stod en god kamp i mål. Han var en ener i dag, forteller Geir Erlandsen i trenerteamet til handball.no.

- Det var en veldig bra kamp fra min side. Jeg hadde gledet meg veldig til å spille landskamp igjen og det klaffet veldig bra i den kampen, sier Sæverås.

Kevin Maagerø Gulliksen fra BSK Håndball Elite ble norsk toppscorer i kampen mot Ungarn med fire fulltreffere.Slo Makedonia og Kroatia
Det ble deretter seier 33-28 mot Makedonia. Kevin Maagerø Gulliksen scoret tre mål i den kampen. Kristian Sæverås stod over Makedonia-kampen.

- Trenerne ville teste ut de andre målvaktene, sier Sæverås.

Norge slo Kroatia 28-27 i den avgjørende kampen i turneringen og Sæverås spilte en god kamp.

- Jeg spilte bra i første omgang, så datt jeg litt ned i andre omgang. På slutten av kampen hadde jeg noen veldig viktige redninger som gjorde at vi vant, sier Sæverås.Flere banker på VM-døren
Norges U-landslag (LM 96) skal spille U-VM i Russland fra 6. august til 20. august.

Det er flere spillere enn Sæverås og Gulliksen fra BSK som banker på VM-døren i august. Til samlingen i Ungarn var Fredrik Løvberg og Sivert Nordeng reserver. Magnus Abelvik Rød og Jonas Strøm Tjernshaugen var uaktuelle til kampene på grunn av skader.


Nedregård og Rammel til Brasil-VM?
Emil R. Nedregård og Kristian Rammel har begge vært på samling med LM94 i Skien i helgen. De er aktuelle for troppen til LM94, som skal spille VM i Brasil senere i sommer.

Johannes Hippe og Simen Strømberg har vært med A-landslaget i kamper mot Kroatia den siste uka. Norge vant den første kampen og tapte den andre kampen i EM-kvalifiseringen.


Relatert lenke: Fabelaktig turnering for U-gutta (handball.no)
Relatert lenke: A-landslaget tapte mot Kroatia (handball.no)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline